Oldal kiválasztása

Parkettázás minőségi kivitelben

Ingyenes helyszíni felméréssel

parketta_vágás

Rólunk

Vörös Péter                                        Parkettás, melegburkoló

Mi az a laminált padló?

A laminált padló egy szintetikus padlóburkolat, amelyet úgy terveztek, hogy fapadlóhoz vagy néha kőpadlóhoz hasonlítson. Évtizedek óta népszerű választás a barkácsolók körében. Hagyományosan olcsóbb alternatívát kínált a valódi fához képest. Minden lelkes lakásfelújító professzionális padlószerelő nélkül is beépítheti a laminált padlót. A laminált padló első napjaiban a minőség meglehetősen gyenge volt. Bár az ötlet az volt, hogy a parkettás padlót kell utánoznia, nagyon könnyű volt megkülönböztetni őket megjelenés és tapintás alapján. Az utóbbi években a laminált padló minősége jelentősen javult. Az olyan neves gyártók, mint a Quick-Step, akik befektetnek laminált padlótermékeik tervezésébe és gyártásába, kiválóbb és hitelesebb megjelenésű stílusok állnak rendelkezésre. Az utóbbi években a laminált padlók dizájnja és stílusa között is nagyobb a választék. A laminátum hagyományosan csak fa hatású volt. Az utóbbi években különböző dizájnokat és effektusokat fejlesztettek ki, hogy szélesebb választékot biztosítsanak Önnek. Olyan effektusok közül választhat, mint: kőlapok, kerámialapok, valamint különféle fa- és bambuszfajták széles választéka. Valaki könnyen összetévesztheti a jó minőségű laminált padlót egy fapadlóval. A laminált padló azonban egyáltalán nem tartalmaz valódi fát. Mindegyik deszka különböző szintetikus rétegekből áll, és a tetején egy fából (vagy kőből) készült fénykép található. A felületi réteg néha beépített karcvédővel rendelkezik a fokozott védelem érdekében. A padló felső felülete vízálló, így megbirkózik az időnkénti kiömléssel vagy fröccsenéssel. Egyes laminált padlók vízállóak is. A laminált padló nagyszerű alternatíva a valódi fapadlóhoz. Fontos azonban tudomásul venni a kettő közötti különbségeket.

Hogyan készül a laminált padló?

Minden különböző márkájú laminált padló kissé eltérő módon készül. A fő elvek azonban ugyanazok. A laminált padló több rétegből készül. Az ötlet az, hogy a késztermék fa, kő vagy csempe padlóra fog hasonlítani. A padló felső része (az a rész, amelyet lát) a választott hatás nagy felbontású fényképe. Ez általában keményfa, de lehet bambusz vagy kő is. A kiváló minőségű fénykép rendkívül részletes és nagyon hitelesnek tűnik. Ezt egy átlátszó védőfelületi réteg fedi (vagy laminálja). A felületi réteg azt a védelmet nyújtja, amelyre a padlónak szüksége van a napi kopással szemben. A jó minőségű laminált padló tartós felületű lesz, beépített karcvédővel és vízállósággal. A fénykép alatt egy magréteg található. Ez a mag általában nagy sűrűségű farostlemezből (HDF) készül, ami segít a padlónak némi szerkezetet adni. Az utolsó és az alsó réteg a padlólap egyensúlyára szolgál. Ez a kiegyensúlyozó réteg segít további szilárdságot adni a padlónak, és megakadályozza, hogy a deszkák berepedjenek vagy meghajoljanak a telepítés során. A késztermék egy padlóburkolat, amelynek minden szélén egy-egy kattanó-illesztő rendszer található. Különböző szélességű, hosszúságú és vastagságú deszkák állnak rendelkezésre az Ön igényei szerint.

Az otthonom mely helyiségeiben használhatok laminált padlót?

A laminált padló rendkívül sokoldalú. A padlót otthona szinte minden helyiségében használhatja. Úgy készült, hogy elég strapabíró legyen ahhoz, hogy megbirkózzon a mindennapi elhasználódással, így tökéletes választás a folyosókhoz, a nappalikhoz és a hálószobákhoz. Gyönyörű padlómintákat talál. Ez lehetővé teszi, hogy bármilyen dekorációhoz vagy témához illessze, és friss, új megjelenést kölcsönöz szobájának. A laminált padlók bizonyos típusai vízállóak, ezért jobb választás lenne olyan helyiségekben, ahol víz vagy ital jelen lehet, például étkezőkben és folyosókban. A Quick-step még egy sor laminált padlóval is rendelkezik (Hydroseal), amely vízálló és 100%-ban ellenáll a nedvességnek. Ez akkor javasolt, ha laminált padlót választ olyan helyiségekben, ahol sok a víz, például fürdőszobákban, konyhákban vagy háztartási helyiségekben.

Parketta lerakása garanciával? Nálunk ez természetes!

Több mint 30 éves szakmai tapasztalattal

Munkáimat megfelelő jó minőségű anyagokkal végzem

Minőség, és  korrekt munkavégzés

Elvégzett munkáimra felelősséget és garanciát vállalok!

Hogyan működik

Kérjen ajánlatot kötelezettség mentesen a

+3630 388 1705 számon.

Ingyenes felmérés keretén belül árajánlatot adunk önnek.

Ügyfeleink véleménye

★★★★★

Abszolút segítőkész, jó szakember

★★★★★

Nagyon szép munkát végzett, bátran ajánlom másoknak is

★★★★★

Megbízható, jó szakember

Ha kérdése van hívjon bizalommal,
vagy írjon üzenetet!

2 + 5 =